Super Bowl Sunday betyder Pizza!

Amerikanarna älskar sitt Super Bowl. Nu på söndag den 2:a februari kommer ungefär 100 miljoner av dem bänka sig i lädersofforna eller haffa tag i sin barstol för att se Seattle Seahawks och Denver Broncos kasta boll på MetLife Stadium i New Jersey. Matchen är ungefär fyra timmar lång där bollen är i spel, ”live”, uppskattningsvis 12 minuter. En stor del av övrigt tid dedikeras åt repriser, analyser, halvtids-showen samt reklam.

All denna ”dötid” måste ju såklart fyllas med något annat gött hemma i soffan så lika mycket som svenskar vräker i sig pizza på nyårsdagen, gillar Amerikanerna att bjuda på en gigantisk matbuffé under matchen. Förutom Thanksgiving konsumeras det inte mer mat i USA någon annan dag på året än på ”Super Bowl Sunday”. 80 miljoner avokados konsumeras i form av 3,6 miljoner kilo guacemole vilket är tillräckligt för att täcka en amerikansk fotbollsplan med ett 4 meter tjockt lager av härlig guacke. För att smidigt föra detta gröna guld till munnen krävs runt 13 miljoner kilo chips. Chicken wings snacksas det också rejält på, fallande priser har gjort att årets konsumption beräknas uppgå till 1,25 miljarder kycklingvingar!

Eftersom man ogärna lagar mat själv beräknas 50 miljoner amerikaner beställa takeaway eller leverans till dörren. Efter det initiala småsnacksandet är det nu pizzakartongerna börjar fyllas då 60 procent av alla dessa beställningar utgörs av just osande het pizza.

I Sverige börjar sändningarna 23:30 på söndagskvällen så om ni planerar en härlig SuperBowl-afton så glöm inte att beställa hem pizzorna lagom till avspark!

Be Sociable, Share!

One thought on “Super Bowl Sunday betyder Pizza!

Leave a Reply

Your email address will not be published.